TARİHÇE

Okulumuz İlk olarak Köyceğiz Pratik Sanat Okulu adıyla 1978 yılında açılmıştır. 3 yıl sadece Mobilya Dekorasyon Bölümü ile hizmet vermiştir. 1981 yılında Elektrik Bölümü ilave edilerek Endüstri Meslek Lisesine dönüştürülmüştür. 1989 yılında Su Ürünleri Bölümü açılarak öğrenci sayısı320´ye ulaşmıştır.

1991 yılı Haziran ayında yeni okul binalarının yapımı yatırım programına alınmış ve binalarının inşaatına 1993 Mart ayında başlanmıştır.  1995 Mayıs ayında yeni okul binalarının yapımı tamamlanmış ve okulumuz yeni binasına taşınmıştır. Okulumuz aynı bahçe içinde bağımsız yedi binadan oluşmaktadır. 1995 yılında Metal İşleri Bölümü açılarak bölüm sayısı dörde çıkartılmıştır. 1996 yılında Teknik Lise Bilgisayar Yazılım Bölümü açılmıştır.

Okulumuz bünyesinde 1996 yılı Haziran ayından itibaren Hizmet içi Eğitim Merkezi kurulmuş olup 2003 yılına kadar bu faaliyetler devam etmiştir.

2002 yılından itibaren Telafi Eğitimi ve Açık Lise Yüz Yüze Öğretim programları uygulanmaktadır.

2002-2003 Öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Bilgisayar Yazılım bölümü açılarak bölüm sayısı beşe çıkartılmıştır.

2003 yılında Köyceğiz Mesleki Eğitim Merkezi ile birleştirilen okulumuzun adı Köyceğiz Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak değiştirilmiş ve 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılına kadar METEM olarak hizmet vermiştir.

Okulumuz bünyesindeki EML´ ye 2004-2005 Öğretim yılında Soğutma ve İklimlendirme bölümü ve Tesisat Teknolojisi bölümleri açılarak bölüm sayısı yediye ulaşmıştır.

2004 yılında Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Yazılım Bölümü açılarak öğrenci alınmıştır.

2005-2006 öğretim yılından Gıda Teknolojisi bölümünün açılmasıyla bölüm sayısı Sekiz´ e ulaşmıştır.

Ayrıca 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında Okulumuzda daha önceden Hizmetiçi Eğitim Merkezi Misafirhanesi olarak kullanılmakta olan bina 60 yataklı Erkek Öğrenci Yurduna dönüştürülerek 2006-2007 öğretim yılından itibaren parasız yatılı öğrenci kaydedilmiştir. Ve halen 62 parasız yatılı öğrencimiz bu yurtta barınmaktadır. Öğrencilerimizin beslenme ihtiyaçları Okulumuz Yemekhanesinde pansiyon bütçesinden yapılan gıda alımları ile hizmet alımı suretiyle çalıştırılan personel tarafından karşılanmaktadır.

2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında Modüler Sistem uygulamasının başlamasıyla birlikte Okulumuzdaki bölümlerin isimleri değiştirilerek alanlara dönüştürülmüş ve bazı bölümler birleştirilerek tek alan haline gelmiştir. Modüler Sistem Uygulamasının başlamasıyla okulumuzdaki bölümlerin isimleri değişerek aşağıdaki alanlar açılmıştır.

Modüler Sistemde Açılan Yeni Alan Adı

Eski Bölüm Adı

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilgisayar Yazılım

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

Elektrik

Mobilya ve İç Tasarım Teknolojisi Alanı

Mobilya Dekorasyon

Çocuk Gelişimi Alanı

Gıda Teknolojisi Bölümü

Metal Teknolojisi Alanı

Metal İşleri

Gıda Teknolojisi Alanı

Tesisat Teknolojisi Bölümü

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı

Soğutma ve İklimlendirme Bölümü

2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu Meslek Liselerinin tamamının Anadolu Teknik Lisesine dönüştürülmesiyle okulumuz bünyesinde yeni alt tür açılmıştır.

Yine 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılından itibaren, Denizcilik alanında eğitim veren okullarda bu alanların Denizcilik Meslek Liselerine dönüştürülmesiyle METEM' e ilave olarak Denizcilik Meslek Lisesi açılmıştır. Bu tarihten itibaren Denizcilik alanı Denizcilik Meslek Lisesi alt türünde eğitim-öğretime devam etmektedir.

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okulumuz alt türü EML. bünyesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı – Erken Çocukluk Eğitimi alanı açılarak 10. sınıftan itibaren öğretime başlamıştır.

Tüm yapılan bu değişikliklerden sonra okulumuzun yazışma adı ve başlığı da değişerek;

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Denizcilik Meslek Lisesi Müdürlüğü

Şeklinde değişmiştir.

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından itibaren bünyemizde bulunan Denizcilik alanının ayrılması ile alan sayımız 7 bölüme indi ve yapılan değişikle okulumuzun yeni yazışma adı ve başlığı değişerek;

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü

Şeklinde değişmiştir.

Bünyemizde bulunan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı'nın, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından itibaren, Gıda Teknolojisi Alanı´nın 2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren kapanması ile alan sayımız 5'e inmiştir.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında açılan Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı´nın açılması ile alan/bölüm sayımız tekrar 6 olmuştur.

Aynı eğitim öğretim yılında Bilişim Teknolojileri Alanının kapatılması ile mevcut alanlarımız 5'e inmiştir..

Okulumuz derslik, idari bina, pansiyon ve lojmanların onarımı, 2011 yılında deprem güçlendirmesi kapsamında gerçekleşmiştir.

En son değişiklikle okulumuzun yazışma adı ve başlığı değişerek;

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü

Yayın: 24.11.2017 - Güncelleme: 03.01.2023 13:50 - Görüntülenme: 1716