Avrupa Staj Projemiz Tamamlandı

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mesleki eğitimin amacı sektöre ve işletmelere nitelikli eleman yetiştirmek,

sektörde faaliyet gösteren, mesleki eğitim öğrencilerini yükseköğretim kurumlarına gitmeye ve uzmanlaşmaya hazırlamaktır.

Bütün bu çalışmalar ayrıca öğrencilerimizin mesleki açıdan donanımlı olmalarını sağlayacak ve iş bulma olanaklarını artıracaktır.

Kurumumuz Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu değişime ayak uydurmak temel hedeflerimizden biridir.

Gelişmek, yenilikleri takip etmek ve öğrencilerimizi sektöre ustalık ve uluslararası düzeyde hazırlamak amaçlarımız arasında yer almaktadır.

Bu amaçla hem öğrencilerimize istihdam yaratmak hem de nitelikli bireyler yetiştirmek istiyoruz.

Elektromekanik taşıyıcıların bakım ve onarımı konusunda uzmanlar yetiştirerek sektöre personel kazandırmak amacıyla bu projede öğrencilerimiz yurt dışında staj imkanı bulmuş ve 3 hareketlilikle stajlarını tamamlamışlardır.

Dahası;

- Öğrencilerimize Avrupa standartlarında staj imkanı sunmak,

- Öğrencilerimize uluslararası mesleki yeterlilik kazandırarak istihdam olanaklarını artırmak,

-Öğrencilerimizi sadece mesleki olarak değil, farklılıkları tanıma ve saygı duyma konusunda da geliştirmek,

- Faaliyetlerimizde fark yaratmak.

- Öğrencilerimizin dil gelişimine olumlu katkıda bulunmak

-İyi ve yenilikçi uygulamaları öğretmenlerimiz tarafından kurumumuza aktarmak.

- Hem kurumumuzda hem de birlikte olduğumuz sektörel paydaşlarımızda yenilik yaratmak.

- Kurumumuzu Avrupa standartlarında geliştirmeyi hedefliyoruz.

Davut ŞEN

06-03-202306-03-202306-03-202306-03-202306-03-202306-03-2023